1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de sesamzaadjes in een kommetje en giet er zoveel sojasaus bij tot alles net onderstaat. Laat minimaal 15 min. staan of tot de sojasaus bijna helemaal is opgenomen. Spreid de vochtige sesamzaadjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 6 tot 10 min. in de oven. Check regelmatig of de zaadjes niet verbranden en roer ze af en toe. Ze mogen zeker niet donkerbruin worden, wel lichtbruin. Verlaag eventueel de oventemperatuur en laat de zaadjes dan wat langer in de oven.
2 Verwijder ondertussen de stengels en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Snijd de venkel, wortels en radijs in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Voeg de groenten bij de rucola of kruiden, giet er een flinke scheut olijfolie over. Kruid alleen met peper (de sesamzaadjes zijn al zout) en meng voorzichtig. Bestrooi met de sesamzaadjes.
Pascale Naessens' salade van groenten met gemarineerde sesamzaadjes is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam