1 Verdeel de veldsla over een platte schaal. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes. Leg de blokjes bij elkaar op de veldsla.
2 Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Leg naast de komkommer. Snijd de bosuitjes in ringetjes en leg naast de paprika. Leg de sojaboontjes weer daarnaast.
3 Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in kleine blokjes. Leg de helft van de avocadoblokjes naast de sojaboontjes. Doe de rest van de avocado samen met de geitenkaas en het water in een hoge beker. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil boven de avocado. Pers de vrucht uit en voeg 2 el sap toe . Pureer met de staafmixer tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4 Besprenkel de salade met de helft van de dressing. Snijd de koriander grof en strooi erover. Serveer de rest van de dressing en het brood apart erbij.
Groene maaltijdsalade is een recept van Albert Heijn