1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
2 Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.
3 Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de partjes 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
4 Laat ondertussen de mozzarella uitlekken in een vergiet. Snijd de blaadjes van het basilicum in dunne reepjes en meng samen met het citroenrasp door de mozzarellabolletjes.
5 Halveer de tomaten en schep om met peper en eventueel zout. Klop de olie en het citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6 Meng de dressing door de rucola en verdeel over een kom. Leg de nectarine, mozzarella en tomaat per soort naast elkaar op de rucola en strooi de pijnboompitten erover.
Caprese-salade met gegrilde nectarine is een recept van Albert Heijn