1 Steek de barbecue aan. Snijd de uien ongepeld kruislings in, maar laat aan de onderkant vastzitten. Leg elke ui op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met de dille, peper en eventueel zout. Vouw de folie dicht tot pakketjes, zorg dat er geen lucht kan ontsnappen. Leg de pakketjes tussen de kooltjes van de barbecue en pof de ui in 45 min. gaar.
2 Snijd ondertussen de ansjovis en knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn en meng met de ansjovis en knoflook door de boter. Leg de boter op een stuk vershoudfolie en rol strak op tot een worstje. Leg 30 min. in de koelkast.
3 Controleer of de uien gaar zijn. Dit is het geval als je er gemakkelijk een mes in kunt steken. Neem de pakketjes met een barbecuetang uit de kooltjes en leg op een schaal. Maak ze voorzichtig open. Let op, de stoom die vrijkomt is heet. Snijd voor elke ui een plakje van de boter en leg in de ui. Serveer de rest van de boter erbij.
Gepofte uien met peterselie-ansjovisboter is een recept van Albert Heijn