1 Schil de gember en snijd in de breedte in dunne plakjes. Doe in een kom. Snijd de knoflook fijn en voeg samen met de honing en sojasaus toe aan de gember. Roer door. Snijd de zalmfilet in blokjes van 2 cm en schep om met de honing-sojamarinade. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
2 Steek de barbecue aan. Week ondertussen de houtsnippers in het rookbakje in ruim water. Rijg de plakjes gember en blokjes zalm om en om aan de spiesen.
3 Schuif de kolen als ze roodgloeiend zijn naar één kant van de barbecue. Giet de houtsnippers af, doe ze terug in het rookbakje en zet dit op de hete kolen. Plaats het rooster op de barbecue en leg de zalmspiesen op het deel van het rooster waar geen kolen onder liggen. Ze krijgen nu indirecte warmte. Wacht tot de houtsnippers gaan roken en plaats dan de deksel op de barbecue. Rook de zalm in ca. 10 min. bijna gaar.
Warmgerookte zalm in honing-sojamarinade is een recept van Albert Heijn