1 Steek de barbecue aan. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte en snijd vervolgens in kwarten. Schaaf met de keukenmachine in dunne plakken.
2 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroenrasp, 2 el citroensap en de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep door de venkel en laat 15 min. marineren.
3 Snijd de broodjes doormidden en leg met de snijkanten op het rooster van de barbecue. Gril 1 min. of tot er mooie grillstrepen ontstaan.
4 Gril de burgers in ca. 15 min. gaar. Keer halverwege. Meng ondertussen de garnalen met de whiskysaus en snijd de dille grof.
5 Meng de helft van de dille door de venkelsalade en verdeel over de onderkant van de broodjes. Leg er een Black Angus burger op en verdeel de garnalen met saus en de rest van de dille erover. Dek af met de bovenkant van het broodje en serveer direct.