1 Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de salade-ui in ringetjes van 1 cm breed.
3 Verhit 1 olie in een pan met anti aanbak laag en bak de salade-ui en tuinbonen 5 min. op middel-hoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de paprika toe.
4 Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
5 Laat ondertussen de mais uitlekken. Doe de rest van de olie met het basilicum in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6 Meng de rijst, alle groenten en 2/3 van de basilicumolie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de omelet, snijd in repen en verdeel over de salade. Garneer met de rest van de basilicumolie. Serveer lauwwarm of koud.
Rijstsalade met omeletreepjes en basilicumolie is een recept van Albert Heijn