1 Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper en snijd de peper in flinterdunne ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers de helft uit. Meng de paprika, ui, peterselie, jalapeñopeper, het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout in een kom tot een salsa.
2 Bestrooi de tartaar met het selderiezout en peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees 12 min. Keer halverwege. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng de sla met de sladressing. Snijd de tartaar in plakjes. Snijd de broodjes open en vul elk broodje met wat sla, de tartaar en 2 el salsa. Serveer direct met de rest van de sla en salsa er apart bij.
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa is een recept van Albert Heijn