1 Verwarm de oven voor op 100 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Doe het eiwit in een vetvrije, droge kom en klop met een mixer schuimig.
2 Voeg de suiker al kloppend beetje bij beetje toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maizena en het zout boven de kom en voeg het citroenrasp en een ½ el citroensap toe. Klop alles met de mixer door elkaar.
3 Plak het bakpapier met wat eiwit vast op 2 bakplaten, dan schuift het niet. Schep op elke bakplaat 6 hoopjes eiwit en maak een kuiltje in het midden. Bak de pavlova’s in de oven in ca. 1 uur en 15 min. gaar. Zet de oven uit en laat nog 1 uur in de gesloten oven staan. Neem eruit en laat in 1 uur afkoelen.
4 Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de grote in stukken. Verdeel de Griekse yoghurt over de bodems van de pavlova’s en schep de lemoncurd erop. Verdeel de aardbeien en blauwe bessen erover en serveer direct.
Minipavlova’s met aardbeien & lemoncurd is een recept van Albert Heijn