Venkel-aardappelsalade met gerookte kip

4
30 min-
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kies bij voorkeur kleine lange aardappelen en snijd ze in schuine willekeurige stukjes van 2-3 cm groot. Kook de aardappelen in water met zout in 10 min. gaar. Giet de aardappelen af in een vergiet en laat ze uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 2 Halveer intussen de kipfilet in de lengte en snijd vervolgens in dikke stukjes.
  • 3 Meng de aardappelen met de kip, mayonaise, knoflook, paprikapoeder en kappertjes. Voeg het kappertjesvocht en zout en peper naar smaak toe. Schep de aardappelsalade in een grote schaal.
  • 4 Snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Verdeel de rucola rond de salade. Bestrooi met de venkel en eventueel een beetje venkelgroen. Bestrooi de salade met zout en peper naar smaak en eventueel een beetje extra paprikapoeder.

Venkel-aardappelsalade met gerookte kip is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept