1 Kies bij voorkeur kleine lange aardappelen en snijd ze in schuine willekeurige stukjes van 2-3 cm groot. Kook de aardappelen in water met zout in 10 min. gaar. Giet de aardappelen af in een vergiet en laat ze uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur.
2 Halveer intussen de kipfilet in de lengte en snijd vervolgens in dikke stukjes.
3 Meng de aardappelen met de kip, mayonaise, knoflook, paprikapoeder en kappertjes. Voeg het kappertjesvocht en zout en peper naar smaak toe. Schep de aardappelsalade in een grote schaal.
4 Snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Verdeel de rucola rond de salade. Bestrooi met de venkel en eventueel een beetje venkelgroen. Bestrooi de salade met zout en peper naar smaak en eventueel een beetje extra paprikapoeder.
Venkel-aardappelsalade met gerookte kip is een recept van Jumbo