Aardappelkipsalade met bietjes en sinaasappel

4
25 min-
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappelen in plakjes van « cm dik. Kook de aardappelplakjes in water met zout in 7 min. beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 2 Snijd de kipfilet en de bieten in plakjes van « cm dik. Trek met een zesteur of rasp schilletjes van de sinaasappel en pers de helft van de sinaasappel uit. Klop een dressing van de mayonaise en het sinaasappelsap.
  • 3 Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de tweede sinaasappel. Leg de sinaasappel op een plank en snijd met een scherp mes van onder naar boven de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • 4 Verdeel de helft van de plakjes biet, aardappel, sinaasappel en kip over 4 borden of bakjes. Bestrooi met zout en peper. Verdeel de rest van de biet, aardappel, sinaasappel en kip erover. Schep de dressing over de salade en bestrooi met de sinaasappelschilletjes en plukjes dille.

Aardappelkipsalade met bietjes en sinaasappel is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept