1 Verhit de grillpan. Bestrijk het snijvlak van de perziken dun met olijfolie. Gril de perziken op het snijvlak 4 min., of tot ze los komen van de grillpan. Rooster intussen de pompoenpitten in een droge koekenpan en strooi ze op een bord. Draai de perziken een kwartslag en gril nog 4 min.
2 Neem de perziken uit de grillpan en snijd elke helft in 4 partjes (pas op, kan heet zijn). Pureer met de staafmixer de frambozen met de resterende olijfolie, de balsamicocrŠme en het water. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
3 Verdeel de perzikpartjes over de bodem van het bewaarbakje. Schep de dressing over de perziken en bestrooi met de pompoenpitten. Verdeel er de slamelange en de basilicumblaadjes over (zodat deze niet kneuzen door de perziken en de dressing) en sluit het bakje. Bewaar en vervoer de salade gekoeld.
Salade met gegrilde perzik en frambozendressing is een recept van Jumbo