1 Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze doormidden. Verdeel de tomaatjes in trosjes. Bestrijk de groenten met olijfolie. Verhit de grillpan. Rooster de asperges in 2-3 porties 8 min. Rooster de tomaatjes 4 min.
2 Laat intussen de lasagnebladen een voor een in een pan met ruim kokend water en zout glijden. Kook ze samen 8-10 min. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Neem de lasagnebladen met een schuimspaan uit de pan en spreid ze uit op het werkvlak. Schep op de borden een lepel saus. Leg er een lasagneblad op. Verdeel er ??? van de asperges en rucola over. Schep een beetje saus erover.
4 Maak zo nog twee lagen. Leg op elkstapeltje een trosje tomaatjes. Bestrooi met peper naar smaak en garneer met de partjes citroen.
Aspergelasagne met sappige tomaatjes is een recept van Jumbo