Aardbei-perzikijsjes

4
450 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en halveer de vruchten. Pureer de aardbeien met de helft van het citroensap met de staafmixer.
  • 2 Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de perziken met de rest van het citroensap met de staafmixer.
  • 3 Doe de suiker met 30 ml water in een steelpan. Los de suiker op laag vuur op zonder te laten kleuren. Laat de suikersiroop afkoelen.
  • 4 Meng de helft van de suikersiroop door de aardbeien en de andere helft door de perzikpuree. Houd de purees gescheiden!
  • 5 Schenk de helft van de aardbeienpuree in de ijslollyvormpjes en vries ze 1 uur in. Zet de purees in de koelkast tijdens het wachten. Schenk de helft van de perzikpuree erop en vries nogmaals 1 uur in. Schenk de rest van de aarbeienpuree erop. Steek de stokjes in de puree en vries weer 1 uur in. Haal de stokjes er weer uit en vul ze met de perzikpuree, steek de stokjes er terug in en zet nog 3 uur in de diepvries.

Aardbei-perzikijsjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Kiwi-aardbeisalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept