1 Bekleed de bodem en de rand van de kom of schaal met een royaal stuk vershoudfolie dat later over de charlotte kan worden gevouwen. Zet ongeveer 17 lange vingers met de suikerkant naar buiten en naast elkaar tegen de rand. Rasp de chocolade met een fijne rasp.
2 Doe de mascarpone met de slagroom, de suiker en de vanillesuiker in een (beslag)kom. Klop alles met de mixer of in de keukenmachine tot een dikke, schepbare crème. Houd 1 eetlepel chocoladerasp apart, schep de rest door de mascarponecrème.
3 Schep de mascarponecrème in de kom met de koekjesrand. Strijk met de achterkant van een lepel de crème mooi glad. Leg er nog ongeveer 10 lange vingers op hun zijkant op. Breek een paar lange vingers iets kleiner zodat de crème helemaal is bedekt. Vouw de overhangende folie zo veel mogelijk over de koekjes.
4 Zet de charlotte 2 uur in de koelkast om stevig te worden. Maak intussen de aardbeien schoon: was ze voorzichtig, verwijder het kroontje en halveer ze. Bewaar ze afgedekt op kamertemperatuur (dan smaken ze ’t lekkerst!).
5 Neem de charlotte uit de koelkast en vouw de folie open. Leg een mooi bord op de charlotte en keer ze voorzichtig samen om. Haal de kom eraf en verwijder ook de folie. Schep de aardbeien op en rondom de charlotte en strooi er de apart gehouden chocoladerasp over. Bind een mooi lint rond de charlotte.
Aardbeien-mascarponecharlotte met witte chocolade is een recept van Jumbo