1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd intussen de appels in dunne partjes. Schep de appel om met de suiker en de kaneel. Rasp de gele schil van de citroen boven de appels. Halveer de vrucht en knijp 1 helft boven de appels uit. Voeg de rozijnen toe en meng de appels goed.
2 Kneed met de mixer of in de keukenmachine de appeltaartmix, het ei en de boter tot een samenhangend deeg.
3 Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel het appelmengsel over de deegbodem en druk licht aan.
4 Bak de appeltaart in de voorverwarmde oven in 1 uur goudbruin en gaar. Haal de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen. Bewaar de taart afgedekt op een koele plek.
5 Verwarm de taart door deze in de springvorm op het barbecuerooster boven de smeulende hete kooltjes te zetten. Leg de deksel op de barbecue of dek de taart af met aluminiumfolie en laat deze in 15-20 min. opnieuw warm worden. Snijd de warme appeltaart in punten.
Appel-citroentaart van de barbecue is een recept van Jumbo