1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit de olie en bak hierin de ui met het vlees. Voeg de paprikapoeder en de komijn toe, bak ca. 1 min. mee. Breng op smaak met zout en peper en laat het afkoelen op een bord.
2 Meng de helft van de eieren met het maïs en het vleesmengsel.
3 Snijd met behulp van het schoteltje rondjes deeg uit het hartige taartdeeg. Verdeel het vleesmengsel erover en vouw de rondjes dicht. Druk de randen goed op elkaar met een vork en prik de bovenkant 1 keer in. Bestrijk elke empanada met wat losgeklopt ei.
4 Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in het midden van de hete oven in ca. 15 min. goudbruin.
5 Halveer de avocado, verwijder de pit en schraap het vruchtvlees eruit. Meng de avocado met citrussap naar smaak en de koriander. Breng verder op smaak met zout en peper en eventueel wat extra citrussap.
6 Serveer de warme empanada’s met de avocadosalsa. Lekker met gebakken cassave.
Argentijnse empanada’s met avocadosalsa is een recept van Jumbo