1 Schil de asperges van het kopje naar beneden en snijd het onderste stugge stukje eraf. Kook de asperges in 20 min. gaar. Week intussen de gelatine 5 min. in ruim koud water.
2 Houd 50 ml aspergekookvocht achter en giet de rest af. Snijd de kopjes van 6 asperges af en halveer deze in de lengte.
3 Pureer de rest van de asperges in een keukenmachine. Roer de crème fraîche, de mayonaise en de fijngehakte dille er door en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
4 Verhit het achtergehouden kookvocht. Knijp de gelatine goed uit, haal de pan van het vuur, los de gelatine op in het kookvocht en roer dit door de aspergepuree. Laat het mengsel 2 uur opstijven in een bakje in de koelkast.
5 Verdeel de aspergemousse over de glaasjes en garneer met stukjes asperge en een takje dille.
Aspergemoussehapje met dille is een recept van Jumbo