1 Doe de paprika('s) in een hoge beker en voeg de rozemarijn, de knoflook, de ansjovis, de mosterd en de azijn toe. Pureer het geheel met de staafmixer tot een grove puree.
2 Schenk vervolgens, terwijl de staafmixer draait, langzaam de olijfolie erbij. Breng op smaak met zout en peper. Kook de aardappeltjes in ca. 20 min. in water met zout gaar en giet ze af. Snijd of breek het onderste stugge stukjes (2-3 cm) van de asperges. Kook de asperges 10 min. in water met zout naar smaak. Neem de pan van het vuur en laat ze nog 10 min. nagaren. Giet de asperges af.
3 Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper naar smaak. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de filets in ca. 4 min. per kant bruin en gaar.
4 Leg de asperges op de borden en schep er wat paprikasaus overheen. Serveer met de vis en aardappeltjes.
Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree