1 Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar beneden en snijd het onderste stugge stukje (ca. 3 cm) eraf. Breng de schillen en afgesneden stukken met het water aan de kook en laat ze ca. 20 min. koken. Snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
2 Giet het kookwater door een zeef in een andere pan. Voeg de basis voor de kippensoep, de aspergestukjes en de sherry toe en laat het 15 min. koken.
3 Klop het ei met de bloem, 1/2 tl zout en peper naar smaak los. Voeg al kloppend de melk en 3/4 deel van de bieslook toe.
4 Smelt de helft van de vloeibare margarine in een koekenpan. Bak van de helft van het eibeslag, op een halfhoog vuur, een flensje tot de bovenkant droog is. Laat het flensje op een plank glijden en rol het op. Bak op dezelfde manier nog een bieslookflensje.
5 Snijd de flensjes in rolletjes van ½ cm, verdeel ze over de borden, schep de soep erop en garneer het geheel met wat bieslook.
Aspergesoep met bieslookflensjes is een recept van Jumbo