1 Meng de kipfilet met de helft van de olie, de helft van het citroensap, 1/3 deel van knoflook, de helft van de oregano en wat zout en peper.
2 Meng de yoghurt met 1/3 deel van de knoflook en zout en peper naar smaak. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de aubergine in ca. 5 min. gaar. Voeg de rest van de knoflook en de rest van de oregano toe en bak dit nog 1 min. mee. Breng op smaak met zout en peper.
4 Schep de rijst door de auberginesalade en laat dit in een schaal afkoelen tot lauwwarm.
5 Rijg de kipfilet aan prikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesjes in 8 min. rondom bruin.
6 Leg de kipspiesjes op een schaal. Doe de yoghurtdip in een kommetje. Serveer de kipspiesjes met de aubergine-rijstsalade en de yoghurtdip.
Aubergine-rijstsalade met kipspiesjes en een yoghurtdip is een recept van Jumbo