Aubergine-rijstsalade met kipspiesjes en een yoghurtdip

4
25 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de kipfilet met de helft van de olie, de helft van het citroensap, 1/3 deel van knoflook, de helft van de oregano en wat zout en peper.
  • 2 Meng de yoghurt met 1/3 deel van de knoflook en zout en peper naar smaak. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de aubergine in ca. 5 min. gaar. Voeg de rest van de knoflook en de rest van de oregano toe en bak dit nog 1 min. mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de rijst door de auberginesalade en laat dit in een schaal afkoelen tot lauwwarm.
  • 5 Rijg de kipfilet aan prikkers. Verhit de grillpan en gril de spiesjes in 8 min. rondom bruin.
  • 6 Leg de kipspiesjes op een schaal. Doe de yoghurtdip in een kommetje. Serveer de kipspiesjes met de aubergine-rijstsalade en de yoghurtdip.

Aubergine-rijstsalade met kipspiesjes en een yoghurtdip is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ aardappelspies
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentespiesjes met yoghurtdip
10 min
Bekijk recept
Worteltjes met snelle yoghurtdip
5 min Snack
Bekijk recept
Flatbreads met yoghurtdip
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept