1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verdeel de aardappelkroketjes over de bakplaat. Verwijder de folie van de schaal haricots verts en zet deze bij de kroketjes op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven. Bak de kroketjes en harticots verts ca. 15 min., tot de kroketjes goudbruin zijn. Dek de haricots verts eventueel af met aluminiumfolie als het spek te donker kleurt.
2 Bestrooi intussen de biefstukken met zout en peper. Verhit in een koekenpan de boter en de helft van de olie. Bak de biefstukken in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rose? of naar wens gaar. Houd het vlees continu in beweging. Leg het vlees op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
3 Verhit de andere helft van de olijfolie in de koekenpan. Breek de kwarteleitjes boven de pan en bak er in 2 min. een spiegeleitje van, of bak tot het eiwit net is gestold.
4 Leg de biefstukken op borden. Leg de kwarteleitjes op het vlees. Leg de haricots verts erbij en serveer met de aardappelkroketjes.
Biefstuk met kwartelei, haricots verts en spek is een recept van Jumbo