1 Haal het vlees ca. 20-30 min. van tevoren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan.
2 Halveer de dikke asperges in de lengte en verwijder ca. 3 cm van de onderkant. Schep ze om met 1/6 deel van de olie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Leg de asperges op het rooster en gril ze in ca. 8 min. gaar. Keer ze regelmatig om.
3 Roer intussen de sjalot, de azijn en het sinaasappelsap in een kommetje door elkaar. Voeg na 5 min. nog wat van de olie en de bieslook aan het sjalotmengsel toe. Houd een beetje olie achter om het vlees mee te bestrijken. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep in een diepe schaal de dressing over de nog warme asperges.
4 Verhit de frituurolie. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het kort voor het grillen met zout en peper en bestrijk dun met olie. Leg het vlees op de heetste plek van de barbecue. Draai na 1 min. de biefstuk een kwartslag met een vleestang, zodat je een mooi grill-streepje krijgt. Draai na nog 1 min. het vlees om en doe hetzelfde met de andere kant.
5 Frituur de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en gaar. Verdeel de asperges over de grote borden en leg de biefstuk erbij. Serveer met de frieten.
Biefstuk op z'n Hollands is een recept van Jumbo