1 Smelt in een hapjespan 25 g boter. Fruit de ui met de bleekselderij en de rozemarijn 5 min. zonder ze te laten kleuren.
2 Voeg de rijst toe en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg de bouillon in 3-4 porties toe. Laat de rijst elke portie zachtjes kokend opnemen alvorens een volgende portie toe te voegen. Kook de rijst zo in 15-20 min. gaar. Voeg na 10 min. de biet toe aan de risotto en verwarm mee.
3 Neem de risotto van het vuur. Voeg de laatste 25 g boter toe. Leg de deksel op de pan en laat de risotto 5 min. rusten.
4 Schep de risotto op 4 borden. Verdeel er de geitenkaas over en maak evt. af met een beetje extra vierge olijfolie en peper naar smaak.
Bietenrisotto met geitenkaas en rozemarijn is een recept van Jumbo