Bietenrisotto met geitenkaas en rozemarijn

4
40 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt in een hapjespan 25 g boter. Fruit de ui met de bleekselderij en de rozemarijn 5 min. zonder ze te laten kleuren.
  • 2 Voeg de rijst toe en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg de bouillon in 3-4 porties toe. Laat de rijst elke portie zachtjes kokend opnemen alvorens een volgende portie toe te voegen. Kook de rijst zo in 15-20 min. gaar. Voeg na 10 min. de biet toe aan de risotto en verwarm mee.
  • 3 Neem de risotto van het vuur. Voeg de laatste 25 g boter toe. Leg de deksel op de pan en laat de risotto 5 min. rusten.
  • 4 Schep de risotto op 4 borden. Verdeel er de geitenkaas over en maak evt. af met een beetje extra vierge olijfolie en peper naar smaak.

Bietenrisotto met geitenkaas en rozemarijn is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige bietenrisotto met Italiaanse kaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bietenrisotto met mortadella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietenrisotto met spekjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietenrisotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept