1 Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout gaar. Giet de quinoa af, laat goed uitlekken en spreid uit op een schaal om af te koelen.
2 Hak intussen de bloemkool in de keukenmachine in ca. 10 sec. fijn.
3 Rasp de bietjes fijn. Schep de bietjes in een zeef. Laat de bietenrasp goed uitlekken en druk met een lepel het overtollige bietensap eruit.
4 Schep de bloemkool in een kom. Voeg de bietenrasp, de quinoa, de dragon en de olijfolie toe. Rasp 1 tl van de citroenschil en knijp het sap van ½ citroen boven het quinoamengsel uit. Breng op smaak met zout en peper. Schep de bloemkoolquinoa in afsluitbare (jam)potjes. Bewaar ze in de koelkast tot gebruik of neem ze mee in een koeltas.
Bloemkool-rodebiet-quinoa met dragon is een recept van Jumbo