1 Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 min. Schep de boerenkool erdoor en laat het blad al omscheppend in 6-8 min. slinken. Voeg eventueel een scheutje water toe en laat het water helemaal verdampen.
2 Schep de rijst met de linzen erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
3 Kook de rijst met linzen op laag vuur afgedekt in 8 min. gaar. Neem de pan van het vuur en laat afgedekt nog 5 min. rusten.
4 Meng intussen de portobello’s met de balsamicoazijn en de laatste 2 el olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de plakjes portobello in 1-2 min. per kant bruin en gaar.
5 Schaaf 25 g Parmezaanse kaas in mooie vlokken en rasp de rest van de kaas grof. Schep de geraspte kaas met de boter door de risotto. Breng op smaak met peper en schep in 4 warme diepe borden. Verdeel de gegrilde portobello over de risotto en maak het gerecht af met de kaasvlokken.
Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello is een recept van Jumbo