Boerenkoolkroketjes

4
30 min-
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt in een koekenpan de boter. Roer de boerenkoolstamppot en de mosterd erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Neem de pan van het vuur en laat de boerenkool iets afkoelen en steviger worden.
  • 2 Vorm met vochtige handen van het stamppotmengsel acht kroketjes. Strooi de bloem en het paneermeel elk op een bord. Klop de eieren los in een diep bord.
  • 3 Rol de kroketjes door de bloem. Haal ze vervolgens door het ei en ten slotte door het paneermeel. Zorg dat de kroketjes goed bedekt zijn. Laat ze bij voorkeur 2 uur in de koelkast opstijven.
  • 4 Verhit de olie om te frituren tot 180 °C. Bak de kroketjes in de hete olie 3-4 min. goudbruin.

Boerenkoolkroketjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker