Bonte paprikachutney met dadels en tijm

4
40 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een ruime saus- of steelpan de paprika met de ui, de wijnazijn, de suiker, de dadels, de kaneel, de komijn, de takjes tijm en een snuf zout aan de kook.
  • 2 Draai het vuur laag en laat de chutney zonder deksel op de pan in 25-30 min. zachtjes tot jamdikte inkoken; roer af en toe.
  • 3 Haal de takjes tijm uit de chutney. Schep de warme chutney in de schone pot. Sluit de pot en laat omgekeerd 20 min. afkoelen. Keer de pot weer, laat verder afkoelen en bewaar de pot max. 3 maanden op een koele donkere plek (buiten de koelkast).

Bonte paprikachutney met dadels en tijm is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kerstboomkoekjes
30 min-
Bekijk recept
Bonte nasi goreng met prei en paprika
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonte rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonte chipolata-spies
25 min-
Bekijk recept