Boterzachte crème brulee

4
200 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de slagroom met het merg en het vanillestokje tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur, leg de deksel erop en laat de room 15 min. trekken.
  • 2 Verwarm de oven voor tot 140 °C. Vis het vanillestokje uit de room.
  • 3 Klop met een garde 4/5 deel van de suiker door de eidooiers. Schenk al kloppend de vanilleroom door een zeef bij de eidooiers. Zet de schaaltjes in de ovenschaal en schenk de vanilleroom in de schaaltjes.
  • 4 Vul de ovenschaal met warm (niet kokend) water tot max. halverwege de schaaltjes. Dek losjes af met aluminiumfolie.
  • 5 Bak de crèmes 50-55 min. in de oven, tot ze net stevig voelen. Neem de schaaltjes uit de ovenschaal en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de afgekoelde crèmes minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te worden.
  • 6 Bestrooi met de resterende suiker. Karamelliseer de suiker met de crème bruléebrander en serveer direct.

Boterzachte crème brulee is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Klassieke crème brûlée
235 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met wortelen
Nagerecht
Bekijk recept

Boterzachte crème brulée
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Boterzachte pesto kabeljauw
20 min -
Bekijk recept
Boterzachte burgers in een kruidig jasje
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwpakketjes met boterzachte aardappels
30 min-
Bekijk recept