1 Kneed in de keukenmachine of met de mixer de broodmix met de melk tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie ca. 15 min. rijzen.
2 Meng ondertussen het gehakt met 2 van de eieren, de nootmuskaat en zout en peper naar smaak. Vorm er met vochtige handen 12 lange, dunne worstjes (ca. 12 cm) van.
3 Verdeel het deeg in twee stukken en rol elk stuk deeg uit tot een lap van ca. 24 x 36 cm.
4 Snijd de deeglappen elk in 6 lapjes van ca. 12 x 12 cm. Leg op elk lapje een worstje en rol het deeg erom.
5 Vouw de zijkanten een beetje naar binnen om het worstje heen. Leg het worstenbroodje met de naad naar beneden op de bakplaat. Laat de broodjes afgedekt ca. 30 min. rijzen.
6 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Klop het laatste ei los. Bestrijk de worstenbroodjes dun met het ei en bak ze in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Brabantse mini-worstenbroodjes is een recept van Jumbo