Bramentaartje met vanillecrème

4
70 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op de bakplaat.
  • 2 Bestrijk de plakjes dun met eiwit en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
  • 3 Schraap, terwijl het bladerdeeg in de oven ligt, met de punt van een mes het merg uit het vanillestokje.
  • 4 Meng de crème fraîche met de kwark, de poedersuiker en het vanillemerg. Voeg naar wens extra poedersuiker toe en bewaar de crème afgedekt in de koelkast.
  • 5 Snijd de plakjes bladerdeeg horizontaal doormidden. Leg de onderste helften op de borden. Verdeel er de vanillecrème met de bramen over. Dek ze af met de bovenste plakjes deeg.
  • 6 Strooi er nog een beetje poedersuiker over.

Bramentaartje met vanillecrème is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Bramentaartje met vanillecrème
60 min - Nagerecht
Bekijk recept