1 Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op de bakplaat.
2 Bestrijk de plakjes dun met eiwit en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
3 Schraap, terwijl het bladerdeeg in de oven ligt, met de punt van een mes het merg uit het vanillestokje.
4 Meng de crème fraîche met de kwark, de poedersuiker en het vanillemerg. Voeg naar wens extra poedersuiker toe en bewaar de crème afgedekt in de koelkast.
5 Snijd de plakjes bladerdeeg horizontaal doormidden. Leg de onderste helften op de borden. Verdeel er de vanillecrème met de bramen over. Dek ze af met de bovenste plakjes deeg.
6 Strooi er nog een beetje poedersuiker over.
Bramentaartje met vanillecrème is een recept van Jumbo