Braziliaanse zoete aardappelsalade met kip

4
50 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • 2 Meng de piri pirikruiden met de zonnebloemolie en een snufje zout naar smaak. Schep de kipfiletreepjes erdoorheen. Laat het ca. 10 min. afgedekt marineren. Was de aardappelen en snijd ze in frieten van 1 cm.
  • 3 Schep de frieten op een bakplaat om met de rest van de olie. Bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. gaar.
  • 4 Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de kipfiletreepjes (zonder extra olie) in ca. 5 min. bruin en gaar. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
  • 5 Meng de frieten met de kipreepjes, de maïs, de radijs, de tomaat, de bosuitjes en de chilisaus. Verdeel over de borden en bestrooi met het amandelschaafsel.

Braziliaanse zoete aardappelsalade met kip is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Geitenkaas met ananas en honing in brickdeeg
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braziliaanse blanc−manger
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met Braziliaanse noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Braziliaanse îles flottantes
35 min Nagerecht
Bekijk recept