1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Smelt de boter in een steelpan. Neem de pan van het vuur en roer er 150 g van de chocolade door tot de chocolade gesmolten is.
2 Klop in een kom de eieren met de suiker en vanillesuiker minimaal 5 min. Spatel het chocolademengsel door de eieren. Spatel vervolgens de maïzena, de bloem, de pistachenoten, de kroko chocos en de cranberry's erdoor. Houd wat noten en cranberry's achter voor de garnering. Schep het mengsel in de vorm en bak ca. 35 tot 40 min.
3 Laat het gebak afkoelen op een rooster en neem het uit de vorm. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie.
4 Decoreer de brownies met chocolade door de chocolade in een zigzaggende beweging van een lepel te laten lopen. Bestrooi met de cranberry's en de rest van de noten.
5 Laat de chocolade stollen en snijd de brownie in stukken naar wens. Lekker met een bol vanille-ijs.
Brownies met pistachenoten en cranberry's is een recept van Jumbo