Bruschetta met gekruide erwtenpuree

4
20 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster het brood tot het knapperig begint te worden maar niet zo hard als toast. De binnenkant moet nog zacht zijn. Kook de erwten ca. 2 min. in ruim water. Spoel ze af onder de koude kraan zodat ze mooi groen blijven.
  • 2 Boen de citroen schoon, rasp ¼ van de schil af. Schil ¼ van de schil met een dunschiller eraf en snijd de schil in ragdunne reepjes en pers de citroen uit. Doe de erwten samen met citroensap naar smaak, de citroenrasp en de knoflook in de blender en mix het geheel tot een grove puree. Roer de helft van de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bak de plakjes ontbijtspek of proscuitto uit in de rest van de olie en laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier. Verdeel de erwtenpuree over de bruschetta.
  • 4 Leg er een stukje spek bovenop en garneer met de reepjes citroenschil.

Bruschetta met gekruide erwtenpuree is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje vissticks met erwtenpuree & koolsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Erwtenpuree
10 min Snack
Bekijk recept
Biefstuk met tuinerwtenpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met puree van aardperen
Snack
Bekijk recept
Italiaanse bruschetta met rosbief en tonijnmayonaise
30 min-
Bekijk recept