1 Rooster het brood tot het knapperig begint te worden maar niet zo hard als toast. De binnenkant moet nog zacht zijn. Kook de erwten ca. 2 min. in ruim water. Spoel ze af onder de koude kraan zodat ze mooi groen blijven.
2 Boen de citroen schoon, rasp ¼ van de schil af. Schil ¼ van de schil met een dunschiller eraf en snijd de schil in ragdunne reepjes en pers de citroen uit. Doe de erwten samen met citroensap naar smaak, de citroenrasp en de knoflook in de blender en mix het geheel tot een grove puree. Roer de helft van de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
3 Bak de plakjes ontbijtspek of proscuitto uit in de rest van de olie en laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier. Verdeel de erwtenpuree over de bruschetta.
4 Leg er een stukje spek bovenop en garneer met de reepjes citroenschil.
Bruschetta met gekruide erwtenpuree is een recept van Jumbo