Carrotcakejes met roomtopping

4
55 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 160 °C. Klop met de mixer of in de keukenmachine de helft van de boter met de suiker, 1 zakje vanillesuiker en het zout tot een romige crème. Klop er één voor één de eieren door. Klop er tot slot het bakmeel en de kaneel en gember door.
  • 2 Rasp de wortel grof en de oranje schil van de sinaasappel fijn. Schep de wortel, de sinaasappelrasp en de walnoten door het beslag. Schep het beslag in de vormpjes.
  • 3 Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar, tot de punt van een satéprikker schoon uit de cakejes komt. Laat ze op een rooster afkoelen.
  • 4 Klop met de mixer de resterende boter met de poedersuiker romig. Klop er de roomkaas en het laatste zakje vanillesuiker door. Schep de topping op de afgekoelde cupcakes. Zet ze desgewenst nog 30 min. in de koelkast zodat topping steviger wordt.
  • 5 Garneer de cupcakes met een pepernoot of schuimpje en eventueel wat extra gemalen kaneel.

Carrotcakejes met roomtopping is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

"Hummingbird-cake"
90 min Nagerecht
Bekijk recept