1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een (saus)pan. Bak de tomaten 3 min. Voeg de gebakken uitjes, het chilipoeder, de knoflook, het limoensap, de suiker, de sojasaus en de ketchup toe en kook nog 3 min. zachtjes. Pureer de saus met de staafmixer en houd warm op laag vuur.
2 Klop de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan 1/3 van de olie. Bak van het eimengsel omeletjes.
3 Verhit de laatste olie in een wok. Bak de kool en de ui al omscheppend 3 min. op hoog vuur. Voeg de cherrytomaatjes toe en bak 3 min. Draai het vuur uit en voeg de sesamolie en het sesamzaad toe.
4 Schep de rijst op de borden. Verdeel de groenten over de borden. Leg er de omeletjes bij en schep er een beetje tomatensaus over. Serveer de rest van de tomatensaus apart erbij.
Chinese kool met omelet en pittige tomatensaus is een recept van Jumbo