1 Smelt 150 g chocolade in een hittebestendige kom op een pan met heet water (= au bain-marie). Neem de kom van de pan en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur. Bekleed intussen de bodem van de vorm. met bakpapier. Zet de rand erop en sluit de vorm.
2 Verwarm de oven voor tot 160 C. Klop met de mixer of in de keukenmachine 125 g boter met 100 g suiker zacht en romig. Klop de eidooiers een voor een door de boter. Klop er de gesmolten chocolade door.
3 Klop in een schone kom met schone gardes de eiwitten met een mespunt zout tot stevige pieken. Zeef de bloem met het bakpoeder. Spatel het eiwit en het bloemmengsel om en om in porties door het chocoladebeslag. Schenk het beslag in de vorm.
4 Bak de chocoladetaart in de voorverwarmde oven in 55 min. bruin en gaar. Prik met een satéprikker in de taart. De taart is gaar als de prikker er weer schoon uitkomt. Laat de taart 10 min. in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
5 Klop de slagroom met de laatste 25 g suiker stevig. Klop de mascarpone los en meng met de slagroom. Smelt ook de laatste 75 g chocolade au bain-marie. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur. Klop met de mixer of in de keukenmachine de resterende 125 g boter met de poedersuiker zacht en romig. Klop er de gesmolten chocolade door tot een gladde botercrème.
6 Snijd de taart horizontaal in drie lagen. Besmeer de onderste laag met de mascarponecrème en verdeel er de frambozen over. Leg er de middelste laag op en bestrijk deze met de chocoladecrème. Leg ten slotte de bovenste laag erop en druk licht aan. Bestrooi de taart met een beetje poedersuiker en garneer met de rode bessen.
Chocoladecrèmetaart met rood fruit is een recept van Jumbo