Chocoladeparfait met zomerfruit

4
270 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak 100 g chocolade fijn. Schaaf met een dunschiller van de rest van de chocolade krullen.
  • 2 Doe de eieren, de eidooiers en de suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water (= au bain-marie). Zorg dat de pan het water niet raakt. Klop met de mixer in 5-10 min. het mengsel dik en romig. Neem de kom van de pan en klop het eimengsel nog 2 min.
  • 3 Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom en de fijngehakte witte chocolade door het eimengsel. Schenk in de cakevorm en laat in de diepvries in ca. 4 uur bevriezen.
  • 4 Haal de parfait 10 min. voor het serveren uit de diepvries. Verwijder de vorm en leg op een schaal. Garneer het ijs met het zomerfruit en de krullen witte chocolade.

Chocoladeparfait met zomerfruit is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens baked oatmeal
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met vers zomerfruit
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Salade met zomerfruit en balsamicodressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gemarineerd Fruit Met Champagne-Ijs En Chocoladeparfait
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Gemarineerd Fruit Met Champagne-ijs En Chocoladeparfait
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladeparfait.
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
MOKKA-CHOCOLADEPARFAIT
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept