1 Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan heet water (= au bain-marie), laat de kom het water niet raken. Hak intussen de koekjes in stukjes van ca. ½ cm.
2 Haal de kom van de pan en meng de koekkruimels door de gesmolten chocolade. Schep op het bakpapier van het chocolade-koekmengsel 4 ronde nestjes van zo’n ø 6 cm. Leg de snijplank met het bakpapier en de nestjes minimaal 30 min. in de koelkast om hard te worden.
3 Verwarm intussen in een steelpan de slagroom met de fudge. Laat de karamel in de warme room smelten en roer glad. Neem de pan van het vuur.
4 Leg de chocoladenestjes op 4 borden. Schep in elk nestje een bol ijs en schenk er een beetje fudgesaus over. Bestrooi met de pecannoten en geef de rest van de fudgesaus apart erbij.
Choconestje met ijs en fudgesaus is een recept van Jumbo