1 Breng het water met de suiker, de boter en een snufje zout aan de kook. Laat de suiker en de boter smelten. Neem de pan van het vuur. Voeg de bloem en de kaneel in 1 keer toe en roer met een houten lepel tot een stevig, glad en dik beslag. Laat het beslag 4 min. afkoelen. Roer 1 voor 1 de eieren erdoor.
2 Verhit in een hoge pan de olie om te frituren, maar pas op dat de olie niet te heet wordt (dan worden de churros snel bruin, maar zijn ze vanbinnen niet gaar). Verwarm ondertussen in een steelpan de slagroom met de chocolade.
3 Roer tot een gladde saus en voeg naar wens nog een beetje kaneel toe. Houd warm op laag vuur.
4 Schep het beslag in een spuitzak. Spuit van het beslag boven de hete olie repen van 8-10 cm in de olie en bak ze in ca. 4 min. goudbruin en gaar. Bak er niet teveel tegelijk, ze hebben ruimte nodig in de pan. Laat de churros uitlekken op een bord met keukenpapier.
5 Bestrooi de churros met de poedersuiker en serveer ze in een glas met de chocoladedip ernaast.