1 Breng in een diepe pan de cranberry’s met de suiker, de vanillesuiker en het water al roerend aan de kook. Laat het mengsel ca. 5 min. op laag vuur koken zodat de suiker kan smelten. Roer geregeld om.
2 Houd per persoon 1 el gekookte cranberry’s achter voor de garnering. Pureer de rest van de cranberrymengsel met een staafmixer en laat het afkoelen.
3 Roer de vla door het cranberrymengsel. Schep het mengsel in een ijsmachine en laat het in 20-30 min. bevriezen. Of schep het over in een ruime plastic bak en laat het mengsel in de diepvries in ca. 3 uur bevriezen, schep het mengsel dan elk kwartier met een vork om. Bewaar het ijs tot gebruik in een afgesloten bak in de diepvries.
4 Schep het ijs in schaaltjes. Schep de achtergehouden cranberry's erop en leg de meringues erbij.
Cranberry ijs met amandelmeringue is een recept van Jumbo