Cranberry ijs met amandelmeringue

4
195 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een diepe pan de cranberry’s met de suiker, de vanillesuiker en het water al roerend aan de kook. Laat het mengsel ca. 5 min. op laag vuur koken zodat de suiker kan smelten. Roer geregeld om.
  • 2 Houd per persoon 1 el gekookte cranberry’s achter voor de garnering. Pureer de rest van de cranberrymengsel met een staafmixer en laat het afkoelen.
  • 3 Roer de vla door het cranberrymengsel. Schep het mengsel in een ijsmachine en laat het in 20-30 min. bevriezen. Of schep het over in een ruime plastic bak en laat het mengsel in de diepvries in ca. 3 uur bevriezen, schep het mengsel dan elk kwartier met een vork om. Bewaar het ijs tot gebruik in een afgesloten bak in de diepvries.
  • 4 Schep het ijs in schaaltjes. Schep de achtergehouden cranberry's erop en leg de meringues erbij.

Cranberry ijs met amandelmeringue is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelmeringue
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Amandelmeringue
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept