Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac

4
25 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de melk, eieren en de olie met een garde los in een kom en voeg een mespunt zout toe. Zeef de bloem erboven en klop alles tot een glad beslag. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten.
  • 2 Laat het beslag minimaal 15 min. rusten op kamertemperatuur.
  • 3 Roer de suiker en kaneel door elkaar.
  • 4 Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes op middelmatig hoog vuur in ca. 10 min. goudbruin.
  • 5 Strooi 1/3 van de kaneelsuiker over de appels. Schenk de cognac erover en draai het vuur uit. Houd de appels warm door de pan met de appels af te dekken met aluminiumfolie.
  • 6 Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag een klein beetje boter. Schenk een dunne laag beslag in de pan. Bak de onderkant mooi goudbruin. Keer de crèpe zodra de bovenkant is gestold en bak de andere kant ook goudbruin.
  • 7 Laat de crèpe op een bord glijden en bak op dezelfde manier met de rest van het beslag voor ieder 2 crèpes. Houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
  • 8 Leg op elk bord 2 warme flensjes, verdeel de appels erover en vouw ze dicht. Schep op elk flensje 2 tl crème fraïche en bestrooi ze met de rest van de kaneelsuiker en het amandelschaafsel.

Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met pepersaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoenfricandeau met saucijsjes-tijmvulling
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept