1 Klop de melk, eieren en de olie met een garde los in een kom en voeg een mespunt zout toe. Zeef de bloem erboven en klop alles tot een glad beslag. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten.
2 Laat het beslag minimaal 15 min. rusten op kamertemperatuur.
3 Roer de suiker en kaneel door elkaar.
4 Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes op middelmatig hoog vuur in ca. 10 min. goudbruin.
5 Strooi 1/3 van de kaneelsuiker over de appels. Schenk de cognac erover en draai het vuur uit. Houd de appels warm door de pan met de appels af te dekken met aluminiumfolie.
6 Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag een klein beetje boter. Schenk een dunne laag beslag in de pan. Bak de onderkant mooi goudbruin. Keer de crèpe zodra de bovenkant is gestold en bak de andere kant ook goudbruin.
7 Laat de crèpe op een bord glijden en bak op dezelfde manier met de rest van het beslag voor ieder 2 crèpes. Houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
8 Leg op elk bord 2 warme flensjes, verdeel de appels erover en vouw ze dicht. Schep op elk flensje 2 tl crème fraïche en bestrooi ze met de rest van de kaneelsuiker en het amandelschaafsel.
Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac is een recept van Jumbo