Zoek
Daging roedjak
4
145 min-
Jumbo
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 el zonnebloemolie
800 g sukadelappen
1 snufje zout
1 snufje peper
300 g uien
3 tenen knoflook
1 rode peper
1 stengel citroengras
3 macademianoten
2 tl ketoembar
1 tl koenjit
2 tl paprikapoeder
1 tl sambal oelek
1 el palmsuiker
400 ml kokosmelk
500 ml runderbouillon
Bereiding
1
Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in ca. 4 min. bruin aan. Voeg de ui toe en bak ca. 1 min. mee.
2
Schep de knoflook, de rode peper, de gember, het citroengras, de macademianoten en de specerijen erdoor en bak ca. 2 min. op laag vuur mee.
3
Voeg de sambal, de palmsuiker, de kokosmelk en de bouillon toe en breng aan de kook.
4
Draai het vuur laag en stoof het vlees in ca. 1½ tot 2 uur zachtjes tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Daging roedjak is een recept van
Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Roedjak met mango
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Babi Roedjak
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roedjak Manis
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Roedjak
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Smoor daging (in ketjap gesmoord rundvlees)
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sambal Goreng Daging
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Daging Rendang
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Daging Babi Spesial
10-20 min -
Bekijk recept