1 Kook de knolselderij in 15 min. gaar. Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets tot op het vlees kruiselings in. Wrijf de vleeskant in met de piment, zout en peper.
2 Bak in een hapjespan de eendenborstfilet op de vetkant op matig vuur in 5 min. knapperig bruin. Keer om en bak de andere kant nog 2 min. Kook de spruiten in 10 min. beetgaar.
3 Neem het vlees uit de pan en laat in aluminiumfolie 5 min. rusten. Giet het vet op 2 el na uit de pan. Schep de appeltjes door het bakvet in de pan. Voeg de azijn, de stroop en de oregano toe en stoof 4 min. Voeg de bosui toe.
4 Giet de knolselderij af en pureer met de staafmixer. Roer de crème fraîche en zout en peper naar smaak door de puree. Snijd het vlees in dunne plakjes.
5 Verdeel de knolselderijpuree met de eendenborst en appeltjes over 4 borden. Serveer met de spruiten en de Affligem dubbel.
Eendenborstfilet met friszoete appeltjes is een recept van Jumbo