1 Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, de gist, 3 el olijfolie, het water en een flinke snuf zout een soepel deeg. Vorm een bal en laat het deeg afgedekt (met vershoudfolie of een schone theedoek) op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
2 Verhit in een ruime koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de champignons 3 min. Schep de prei erdoor en smoor de groenten met de deksel op de pan 6-8 min., tot de prei zacht is. Meng intussen de crème fraîche met de kwark.
3 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol het deeg uit tot een lap van 35 x 35 cm en leg op de bakplaat. Besmeer het deeg dun met het roommengsel. Schep de ham en de kaasblokjes door de prei en champignons. Verdeel het preimengsel over de deegbodem en bestrooi met zout en peper naar smaak.
4 Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.
Flammkuchen met prei en ham is een recept van Jumbo