1 Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de bloem, de gist, 3 el olijfolie, het water en een flinke snuf zout. Vorm een bal en laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
2 Verhit in een ruime koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 2 min. Schep de paprika erdoor en bak 3 min. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol het deeg uit tot een lap van 35 bij 35 cm en leg op de bakplaat. Besmeer het deeg dun met de crème fraîche. Verdeel er het spinaziemengsel over. Bestrooi met de geraspte kaas, de walnoten en peper naar smaak.
4 Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.
Flammkuchen met spinazie, geitenkaas en walnoten is een recept van Jumbo