Flammkuchen met zuurkool en zalm

4
110 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de bloem, de gist, 3 el olijfolie, het water en een flinke snuf zout een soepel deeg. Vorm een bal en laat het deeg afgedekt (met vershoudfolie of een schone theedoek) op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
  • 2 Verhit in een ruime koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de uienringen 4 min. Voeg de zuurkool met de wijn toe en stoof 15 min. afgedekt. Meng intussen de crème fraîche met de kaas.
  • 3 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol het deeg uit tot een lap van 35 bij 35 cm en leg op de bakplaat. Besmeer het deeg dun met het kaas-roommengsel. Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel met de zalmblokjes over de room. Bestrooi met peper naar smaak.
  • 4 Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.

Flammkuchen met zuurkool en zalm is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Flammkuchen
110 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flammkuchen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kleine flammkuchen met gerookte zalm
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Flammkuchen met gruyère en groene asperges
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept