1 Smelt 25 g boter. Zeef de bloem boven een kom. Voeg de eieren, de vanillesuiker, de gesmolten boter en een snufje zout toe. Schenk langzaam de melk erbij en klop tot een glad beslag.
2 Verhit steeds een klontje boter in een koekenpan. Schep er een lepel beslag in en bak het flensje aan beide kanten goudbruin en gaar. Bak zo met in totaal 50 g boter en de rest van het beslag meer flensjes. Houd ze op een bord onder een deksel warm.
3 Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de schil van de helft van de sinaasappel. Pers beide sinaasappels uit.
4 Smelt intussen in een (saus)pan de laatste 50 g boter. Voeg het kaneelstokje en de rietsuiker toe. Laat de suiker smelten en goudbruin kleuren. Roer niet! Schenk het sinaasappelsap, de siroop en het citroensap erbij en breng aan de kook. Voeg de sinaasappelrasp toe en kook in tot een licht gebonden saus.
5 Vouw de flensjes in vieren en schenk er de sinaasappelsaus overheen. Leg ze op 4 borden en schep er een bol vanilleroomijs bij.
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs is een recept van Jumbo