1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop in een keukenmachine of met een mixer 150 g boter met 150 g suiker en een snufje zout romig. Klop één voor één de eieren erdoor.
2 Klop de kwark en het vanillearoma door het mengsel. Voeg 150 g bloem en het bakpoeder toe en klop het tot een glad beslag.
3 Schep het beslag in de springvorm en strijk glad. Strooi de (bevroren) frambozen over het beslag.
4 Meng in een keukenmachine of met een mixer van de resterende 75 g boter, 100 g suiker en 100 g bloem een kruimelig deeg. Strooi het deeg in grove kruimels over de frambozen.
5 Bak de kruimelcake in de voorverwarmde oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker. Prik in de cake en bak de cake ca. 5 min. langer wanneer er nog beslag aan de prikker plakt. Controleer de gaarheid daarna opnieuw.
6 Laat de cake ca. 15 min. in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat de cake op een rooster helemaal afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker.