1 Leg op de bodem van de springvorm het bakpapier. Zet de rand erop en sluit de vorm; laat het bakpapier uitsteken. Smelt de boter in een steelpan, zonder deze te laten kleuren. Stamp de koeken fijn. Meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel het koekkruim over de bodem van de vorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan tot de bodem goed bedekt is . Zet de vorm in de koelkast om de bodem te laten opstijven.
2 Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Meng de citroenrasp erdoor.
3 Week de gelatineblaadjes 5 min. in een kom met ruim koud water. Breng intussen het sinaasappelsap met het citroensap aan de kook.
4 Neem de pan van het vuur en laat de gelatine al roerend in het warme sap oplossen. Laat 3 min. afkoelen. Meng het sap door de slagroom en schenk het mengsel op de deegbodem.
5 Laat de taart in de koelkast in ca. 4 uur opstijven. Verwijder de vorm en snijd de taart in 10 mooie punten.